Header image  
vasút és modellezés  
line decor
  
line decor
 

  Minden jog fenntartva -
Martisz Gábor
marTrain

   
   
 

 
 

Vasúttörténeti modellkiállítás Keszthely
Helikon Kastélymúzeum
2011.január


A karácsonyi - újévi habzsi-dőzsi után visszatért az élet a régi kerékvágásba. A január látszólag tökéletes alkalom lenne egy alapos takarításra, karbantartásra, fejlesztésre, ám a hétvégék látogatószáma meglepően magas volt, sok érdeklődő (főleg kisgyerekes családok) döntöttek úgy, hogy a januári hétvégéket múzeumlátogatással töltik. Két héttel ezelőtt meglátogatott az ATV "Hazai Turizmus" műsorának stábja, véleményem szerint az eddigi legjobb anyagot hozták össze a múzeumról. Informatív, jó képanyag, bőséges információ (és még én is benne vagyok...:-) ) A film teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi linken:

http://atv.hu/videotar/20110117_keszthely_es_a_festetich_kastely_telen

Az "önreklámozás" után jöjjenek az újabb képek a januári fejlesztésekről, a kastélykert után a kastély környezetét pofoztuk ki. A kopár vidéket a semmibe vezető útfoszlányokkal kigyomláltuk, helyére teljesen új környezet lett telepítve. Már csak a zalaszentiváni állomás felé eső domboldal áll kopaszon, néhány képen jól látszik a régi és az új közötti éles kontraszt. A terep elkészítésében Hotz István barátom segített.

marTRAIN

Fotózás közben a fényképezőgéppel csináltam egy rövid kis videot, nem a legjobb minőség, de megtetszett az újonnan kialakított tájon átrobogó Piroska.