Header image  
vasút és modellezés  
line decor
  
line decor
 

  Minden jog fenntartva -
Martisz Gábor
marTrain

   
   
 

 
 

Vasúttörténeti modellkiállítás Keszthely
Helikon Kastélymúzeum
2012.április


2012.05.08.
A zalai rész építése, szépítése megtorpant az elmúlt hónapokban, teljesen kifogytunk a terepépítési anyagokból, az utánpótlás sajnos eddig még nem érkezett meg. Addig is, amíg a rendelés alatt álló Heki és Viessmann anyagok beérkeznek, igyekeztünk olyan területekre koncentrálni, amihez rendelkezésre álltak az összetevők, csak idő nem volt még eddig a részletes kidolgozásra. De mindezek előtt pár szót ejtenék a múzeum előtti parkban történt fejlesztésekről. A parkoló felöli oldalon új bejárat létesült, így már nem kell az utca felöl megkerülni az egész parkot, hanem egyenesen a bejárathoz lehet, kerítésmászás nélkül bejutni. Érdekesebb viszont a park másik oldalán létrehozott kertivasút pálya, ahol egy valódi szénnel fűtött gőzmozdony és egy "akkumulátoros" dízelmozdony vontatta kocsikon lehet parkvasutazni őszig. A vonatozás kb. 5-6 perces időtartamra, közel 500 méteres úton 600 forintért vehető igénybe.

Kattintson a képre!

Így van már lent is vasút, fent is vasút a múzeum területén, a kettő között pedig a kitömött vadak gyarapodnak folyamatosan. De térjünk vissza az emeletre, annak is a Zalával ellentétes csücskébe. A német asztal városi szeglete is folyamatosan épül át, ennek elkészült részei már méltán viselik a "Terepasztal" elnevezést. Kollégáim, Sági András és Gortva Dávid, Tasi Attila vezetésével az elmúlt két hónapban jópár négyzetmétert beépítettek az eddig szinte üresen, vagy rendezetlenül álló részeken. Munkájuk eredménye az alábbi képsorozatokon megtekinthető:

Állatkert
Kattintson a képre!

Vidámpark
Kattintson a képre!

Kertváros
Kattintson a képre!

Végül, de nem utolsó sorban március óta a magyar asztal járműflottáját egy A.C.M.E. V63 Gigant és egy Jägerndorfer Liszt Taurus is gazdagítja. Utóbbi a LOC&MORE Kft. jóvoltából került a múzeum birtokába. Ezzel egyidőben a Vasútmodell-múzeum megkezdte a soproni cég által forgalmazott H0-ás N-es méretarányú "Werbelok"-ok árusítását is, így a modellek igen kedvező áron megvásárolhatóak a pénztárnál.

LOC & MORE Kft.