Header image  
vasút és modellezés  
line decor
  
line decor
 

  Minden jog fenntartva -
Martisz Gábor
marTrain

   
   
 
 
 
Németország - Berlin, Köln, Au...
 

Berlin Hbf. 2006.11.08.
Furcsa érzés egy üvegfalú, üvegtetejű bevásárlóközpontban úgy sétálgatni, hogy alattunk, felettünk percenként dübörögnek át a távolsági és regionális vonatok százai. Tisztaság, rend mindenhol, irigylésre méltó építészeti remekmű...

marTRAIN
Berlin Hbf...

Berlin LOXX - 2006.11.08.
Egy újabb gigantikus méretű H0-ás terepasztal, a téma középpontja Berlin. Sokkal kulturáltabb környezet, mint Hamburgban, maga a kiállítás viszont kevésbé kötött le, mint Miniatur-Wunderland-ban. 2 óra elég volt, hogy körbefotózzuk és körbebámészkodjunk. Sajnos sok részt (pl.teherpályaudvar) csak madártávlatból lehet szemügyre venni, a hegyvidéki rész pedig kifejezetten amatőr módon elnagyolt volt. Látványos volt a reptér, főleg az esti kivilágításban, de a le- és felszálló gépek természetellenes mozgása egyikünk tetszését sem nyerte el. Összességében havonta egy hétvégi délutáni programnak biztosan beütemezném, ha elérhető közelségben lenne.

marTRAIN
Berlin Loxx...

Köln, Modelleisenbahn Messe - 2006.11.09.
Szokásos éves nagyvásár, aki számít a vasútmodell és egyéb kiegészítők gyártásában, annak kötelező itt lennie. Sok terepasztallal és bemutatókkal tarkított kiállítás volt, újdonságok, vásári akciók is akadtak szép számmal. Számomra igen kedves emlék, hogy éves katalógusán, a terepasztalom képével címlapon megjelenő Viessmann standján kinagyított plakátokon láttam visszaköszönni munkám gyümölcsét.

marTRAIN
Köln Messe...

Kirándulás Au(Sieg) város vasútállomására - 2006.11.10.
Kellemes, laza délelőtti program gyanánt indultunk el Siegen felé. A folyóvölgyet követő regionális vasútvonal a leírások szerint 38 helyen keresztezi a folyton kanyargó, kristálytiszta vizű folyót, valamint számos alagúton keresztül szeli át a hegyvonulatokat. A nem túl forgalmas mellékvonalon ütemes, fél órás követéssel közlekedtek felváltva az S-Bahn és a RegionalExpressz szerelvények.

marTRAIN
Au...

Kirándulás Koblenzbe a DB múzeumba - 2006.11.11.
A régi koblenzi fűtőházban kialakított vasúti múzeum igazi kincseket rejt. Többnyire az elmúlt 10 évben, az ICE szerelvényekkel és új szériákkal (101,145,146,152) kiváltott régi villanymozdonyok egy-egy megmaradt példányait őrzik itt, valamint a második világháború utáni távolsági vonatok szalon- és hálókocsiaiból látható jó pár darab. Lencsevégre kaptam egy Nürnbergben leégett gőzmozdony 'földi maradványit', valamint az 5 év kényszerpihenő után előző nap fővizsgát kapott E03 001-est, mely mozdonytípus kultikus mítosza a német vasútbarátoknak. Koblenz ad otthont a pár éve, a Roco által modellben is kiadott 103 233-as mozdonynak is.

marTRAIN
Koblenz...

Karneváli hangulat Kölnben - 2006.11.11.
Reggeltől másnap hajnalig tartó vigadalom, tonnányi szemét, több tízezer ember, még több sör és utcai kolbászos-büfé, leírhatatlan hangulat, gyújtogatás, ostrom és vandalizmus nélkül, annak ellenére, hogy már délelőtt mattrészeg emberekkel volt tele az óváros...

marTRAIN
Köln Karnevál...